NEVJEROVATNE SCENE NAKON FINALA: "Tragičar" promašenog penala, Juanfran, prišao navijačima, a oni...

Nevjerovatna scena nakon finala Lige prvaka.
 
Real Madrid je u finalu ovogodišnje Lige prvaka, na San Siru u Milanu, savladao gradskog rivala Atletica tek nakon izvođenja 11-eraca. Kao i prije dvije godine u Lisabonu, kada su se također ova dva kluba sastala u finalu najelitnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, rezultat nakon 90 minuta bio je 1-1. Ovoga puta, i nakon dva produžetka od po 15 minuta, rezultat se nije mijenjao, pa se pristupilo izvođenju penala.

Posjetimo, Real je poveo golom Sergia Ramosa iz 15. minute iz vrlo sumnjive situacije zbog mogućeg ofsajda, a u 79. minuti za "Jorgandžije" je izjednačio sjajni Carrasco, nakon asistencije Juanfrana.

No, upravo je Juanfran bio tragičar penal serije. Četvrti po redu je izvodio 11-erac za Atletico i pogodio je stativu. Cristiano Ronaldo je nakon toga savladao Oblaka s bijele tačke, i donio "kraljevskom klubu" 11.

titulu najboljeg na kontinentu.

Cijeli fudbalski svijet dijeli simpatije sa Juanfranom, koji je bio potpuno slomljen nakon finala.

Nakon utakmice, uslijedile su nevjerovatne scene. Juanfran je prišao tribini na kojoj su se nalazili navijači Atletico Madrida i naklonio im se i izvinio zbog promašenog penala, koji je "Jorgandžije" zaustavio na putu da po prvi put postanu osvajači Lige prvaka.

Reakcija navijača Atletica bila je naprosto nevjerovatna. Svi su aplaudirali igraču koji je odigrao već skoro 200 utakmica za ovaj klub, uvijek dajući sve od sebe.
VIDEO:



(DozaSporta.com)

Komentari

Noviji Stariji