OGLASIO SE MUP: EVO ŠTA SE DEŠAVALO U STOCU PA SU PREKINUTI IZBORI


Na području opštine Stolac danas je zabilježeno nekoliko incidenata ali i dva fizička napada na člana i predsjednika izborne komisije, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Potvrdili su i da su prekinuti izbori na području ove opštine. Iz MUP HNK-a su istakli da je došlo i do uništavanja biračkih kutija ali da će nešto kasnije imati više informacija.

Izbori u opštini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, objavila je koalicija “Pod lupom“, koja građanski i nestranački posmatra izborni proces.

- Posmatrači koalicije 'Pod lupom' su izvijestili pozivni centar da su prekinuti izbori na svim biračkim mjestima u opštini Stolac. Prekinuti su na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalnom sa biračkih mjesta - pojasnila je Jovana Kljajić, koordinatorica za odnose s javnošću.

Prema njenim riječima, inače u Stocu su problemi počeli i ranije zamjenom članova biračkog odbora i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme.

Izvor: hayat.ba

Komentari

Noviji Stariji