Čubrilović: Dudakovićeva izjava zabrinjavajuća, Incko ne zavređuje komentar

TREBINjE – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, reagujući na poziv bivšeg komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića mladim Bošnjacima da se naoružaju, rekao je da takva izjava treba da zabrine sve koji slušaju poruke onih koji nisu kažnjeni za ono za šta je trebalo.

“Takve izjave vode samo u sukobe. Umjesto da ti ljudi odgovaraju i snose posljedice svoje neodgovorne politike u prethodnom periodu, oni izazivaju novu ratnu situaciju koja sigurno nije prihvaćena kod mladih Bošnjaka. To se može vidjeti na društvenim mrežama i to je dobra stvar u cijeloj ovoj situaciji“, rekao je Čubrilović novinarima u Trebinju.

Komentarišući izjavu Valentina Incka da se neće izviniti predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, Čubrilović je kazao da se treba zapitati da li ta njegova izjava zavređuje uopšte neki komentar.

“Neko ko se stavlja u funkciju lobiste jednog naroda u BiH, ko je zadužen da tumači Dejtonski mirovni sporazum i ravnopravnost prema svim narodima, ne zavređuje pažnju. Mislim da ne treba previše da se osvrćemo na takve izjave, već da radimo na jedinstvu srpskog naroda u BiH i da promovišemo i branimo svoje stavove”, rekao je Čubrilović.

Uvjeren je da će izjava pojedinaca „koji nisu naklonjeni srpskom narodu“ biti i dalje.

Podsjećamo, Dudaković je proteklog vikenda na skupu u Luksemburgu pozvao mlade Bošnjake da se naoružaju.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je sinoć da se neće izviniti zbog izjave u kojoj je Republiku Srpsku uporedio sa NDH, napominjući da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

(bhmagazin.org)

Komentari

Noviji Stariji