Šta su Amerikanci savetovali Vučića tokom posete Vašingtonu: Kako da Srbija bude glavna na Balkanu

Džejms Huper, vrsni poznavalac prilika u regionu Zapadnog Balkana, smatra da bi predsednik Vučić mogao da povuče nekoliko važnih poteza u cilju učvršćivanja proevropskog puta Srbije, kao i u prilog stabilizacije prilika u regionu
Aleksandar Vučić, mapa Balkana

Ovonedeljna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića Vašingtonu predstavlja uspešan spoljnopolitički potez, koji bi mogao da donese dugoročne pozitivne rezultate Srbiji, ocenio je bivši visoki američki diplomata Džejms Huper.

Hod po žici između Evropske unije i Rusije: Vučićeva umetnost balansiranja

Tači veruje da će predsednik Vučić pre doći u Prištinu nego on u Beograd

Ovaj vrsni poznavalac prilika u regionu Zapadnog Balkana smatra da bi predsednik Vučić mogao da povuče nekoliko važnih poteza u cilju učvršćivanja proevropskog puta Srbije, kao i u prilog stabilizacije prilika u regionu.

- Verujem da je cilj ove posete, do koje je došlo relativno brzo nakon što je Vučić izabran za predsednika, da izniveliše odnose sa Zapadom. Siguran sam da je ovako ozbiljna poseta Americi zapažena i u Evropskoj uniji, što je za Srbiji korisno da bi ubrzala proces pregovora o pristupanju Uniji - rekao je Huper za Glas Amerike.


(telegraf.rs)

Komentari

Noviji Stariji