METEOROLOZI ZBUNJENI: Ono što dolazi u naše krajeve nije se očekivalo!?

Iako su mnogi meteorolozi najavljivali da bi peti mjesec mogao biti izuzetno topao, stvari se odvijaju drugačije. Velikog zatopljenja nema ni na vidiku!
 
Doduše, postepeno zatopljenje se očekuje od srijede ili četvrtka, a do tada u našoj regiji trebalo bi biti vrlo promjenjivo povremeno s kišom i pljuskovima uz kombinaciju sa suhim i stabilnim razdobljima.

Štaviše, prema istoku, u noći na nedjelju i u nedjelju, očekuje se jače pogoršanje vremena s kišom, pljuskovima i grmljavinama, uz umjeren pad temperature prvo u Srbiji i Crnoj Gori. Potkraj dana, zatim noć na ponedjeljak i drugdje.

Lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, uz zahlađenje se u najvišem gorju očekuje susnježica i snijeg.

U Bosni i Hercegovini vikend bi trebao donijeti novo naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinama.

Nešto više suhih perioda očekuje se u subotu u Bosni. U noći na nedjelju i u nedjelju očekivano je nepovoljnije vrijeme, tako da je ponegdje moguće izraženije nevrijeme.

U noći na nedjelju, zatim u nedjelju u Bosni bi, uz zahlađenje, trebao zapuhati umjeren, na udare jak sjeverozapadni vjetar. U gorskim krajevima se očekuje susnježica i snijeg.

I u Hrvatskoj se očekuje novo pogoršanje, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinama. Lokalno je moguće izraženije nevrijeme, posebno, prema prognozi, potkraj subote, noć na nedjelju i u nedjelju.

Sve do srijede trebalo bi se zadržati promjenjivo i osjetno hladnije vrijeme, a i dalje se povremeno očekuje kiša i pljuskovi, a na Jadranu nešto više sunčanih razdoblja, navodi stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

(Doznajemo.com)

Komentari

Noviji Stariji