DOBOJ Oduzeto 507 stabljika indijske konoplje


Policija iz Doboja je danas u okviru akcije "Plantaža" pronašla i oduzela 507 stabljika indijske konoplje, posađene na šumskoj parceli u blizini korita rijeke Bosne u mjestu Donja Grapska kod Doboja.

U saopštenju dobojskog Centra javne bezbjednosti navodi se da je 507 stabljika indijske konoplje visine od 10 do 110 centimetara zasađeno na površini od oko 200 metara kvadratnih očišćenog prostora.
Izuzete stabljike indijske konoplje bit će proslijeđene na vještačenje, a policija preduzima aktivnosti na pronalaska odgovornih lica.

Tokom iste akcije, policijski službenici Policijske stanice Doboj dva juče su na području grada izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje kao član porodičnog domaćinstva koristi A.D, tokom kojeg je pronađeno i oduzeto pet stabljika indijske konoplje visine od 18 do 42 centimetara, kao i predmeti koji se mogu koristiti za preradu, pakovanje i konzumiranje opojne droge.

Nakon izvršenih potrebnih vještačenja i dokumentovanja krivičnog djela protiv A.D. Okružnom tužilaštvu Doboj bit će podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.


Autor: Srna

Komentari

Noviji Stariji