Dodik: Odnosi Kineza i Srba...

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da posjeta kineskog predsjednika Xi Jinping Srbiji ima veliki značaj za srpski narod u cjelini, a samim tim i za Republiku Srpsku.
Dodik je istakao da je velika čast da Srbiju posjećuje predsjednik jedne tako velike države kao što je Kina, koja je uspjela da napravi ekonomski razvoj u veoma teškom vremenu.

 "Mi iz Republike Srpske smo isto tako ponosni na to i želim da čestitam rukovodstvu Srbije - predsjedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću što su svojim aktivnostim obezbijedili da dođe do posjete", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je izrazio uvjerenje da će ovom posjetom biti uspostavljeni još bolji prijateljski odnosi, koji su već na jako visokom nivou.

"Odnosi srpskog i kineskog naroda su vrlo dobri - bez ijednog otvorenog pitanja, puni zajedničkih vrijednosnih mjesta u vezi sa globalnom politikom", rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, Kina se nesumnjivo pokazuje kao partner koji je svakom dobrodošao i velika je čast biti danas i sutra dio aktivnosti koji se povodom posjete kineskog predsjednika organizuju u Srbiji.

"Mislim da će se potencijal ove posjete ispostaviti kasnije i moći da obezbijedi značajne projekte. Kao što smo mi iskoristili ovu priliku da potpišemo Memorandum o razumijevanju na izgradnji Termoelektrane `Gacko 2`", rekao je predsjednik Srpske.

On je naglasio da će prisustvo kineskih kompanija iskoristiti za razgovore o izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, dionice od granice Srbije ka Bijeljini i auto-puta od Banjaluke do Mrkonjić Grada.

"To su sve kineske kompanije i mi ćemo danas sigurno dogovor dići na viši nivo", rekao je Dodik.


(n1info.com)

Komentari

Noviji Stariji