KOLAŠINAC I MILIĆEVIĆ ASISTENTI U TRIJUMFIMA SCHALKEA I GENTA


Schalke je ubjedljivo savladao Salzburg sa 3:1 u drugom kolu grupe I Evropske lige i ostvario je maksimalan učinak. Tim iz Gelsenkirchena poveo je u 15. minuti.

Defanzivac BiH Sead Kolašinac centrirao je sa lijeve strane, a Leon Goretzka iz drugog pokušaja glavom pogodio mrežu gostiju. Pobjedu domaćina ovjerili su Ćaleta-Car autogolom u 47. i Höwedes u 58. minuti, dok je počasni gol za goste dao Jonathan Soriano u 72. minuti. Defanzivac Astane Marin Aničić odigrao je svih 90 minuta u domaćem remiju protiv švajcarskog Young Boysa 0:0, a obje ekipe imaju po bod u grupi B. U Grupi H Danijel Milićević je upisao asistenciju u trijumfu Genta nad Konyasporom 2:0 kod kuće, dok je još jedan bh. reprezentativac Gojko Cimirot odigrao cijelu utakmicu u gostujućoj pobjedi PAOK-a nad češkim Slovanom iz Libereca 2:1 u grupi J.

U grupi C Mainz je savladao kao gost Gabalu sa 3:2. Strijelci za pobjednički tim bili su Muto u 61, Cordoba u 68. i Oztunali u 78, a za poražene Gurbanov u 57. i Zenjov u 62. minuti.

Rezultati:

Grupa B: Astana - Young Boys 0:0,Grupa C: Gabala - Mainz 2:3,Grupa G: Ajax - Standard 1:0, Celta - Panathinaikos 2:0,Grupa H: Gent - Konyaspor 2:0, Shakhtar - Braga 2:0,Grupa I: Krasnodar - Nice 5:2, Schalke - Salzburg 3:1,Grupa J: Slovan - PAOK 1:2, Fiorentina - Qarabag 5:1,Grupa K: Hapoel Beer Sheva - Southampton 0:0, Sparta - Inter 3:1,Grupa L: Steaua - Villarreal 1:1, Zürich - Osmanlispor 2:1.
VIDEO:

SP-IT_3-1 by mediabh

Komentari

Noviji Stariji