ŠTRUDLA OD JABUKA: RECEPT KOJI MIRIŠE NA DJETINJSTVO ZA TOPLU JESEN


Sve što vam treba za ovaj ukusni jesenski desert otkrijte u nastavku:

Sastojci za savijaču od jabuka:
  • pakiranje kora za savijaču (ili ih izradite sami s jako tanko vučenim tijestom)
  • 1 kg kiselijih jabuka
  • šećer
  • maslac
  • cimet
  • grožđice
  • sladoled od vanilije
"Štrudl ili savijača od jabuka podsjeća na bakine deserte rezervirane za vikend okupljanja"

1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1,5 cm.

2. Posipajte šećerom, cimetom i gdje kojom grožđicom koju ste, po želji, prethodno namočili u rum. Zarolajte tijesto i posložite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako vam ne bi popucala.

3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i služite uz sladoled od vanilije.

Komentari

Noviji Stariji