KVALIFIKACIJE ZA SP: SRBIJA SAVLADALA AUSTRIJU, MAKEDONIJA PORAŽENA OD ITALIJE


Širom Evrope večeras je odigrano devet utakmica trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, u tri grupe D, G i I.

Fudbaleri Srbije su na beogradskom stadionu "Rajko Mitić" dočekali Austriju, a susret u okviru grupe D završen je pobjedom Srbije, rezultatom 3:2. U istoj grupi Irska je u gostima savladala Moldaviju rezultatom 3:1. Reprezentacija Makedonije je u grupi G kod kuće upisala  poraz protiv Italije 3:2. U istoj grupi, Španija je u Skadru savladala Albaniju rezultatom 2:0.U grupi I, Island je na domaćem terenu rezultatom 2:0 pobijedio Tursku.

Na mečevima koji su odigrani ranije, u terminu od 18 sati u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018, nije bilo iznenađenja. Fudbaleri Hrvatske slavili su u Finskoj minimalnom pobjedom od 1:0, dok je selekcija Kosova poražena od Ukrajine u gostima, 3:0, u susretu trećeg kola grupe I.

U grupi D, Vels je kod kuće igrao neriješeno protiv Gruzije 1:1. Dok je u okviru grupe G, Izrael rezultatom 2:1 savladao Lihtenštajn. U ponedjeljak je na programu sljedećih devet utakmica trećeg kola kvalifikacija za SP 2018: grupa A: Holandija-Francuska, Švedska-Bugarska i Bjelorusija-Luxemburg; grupa B: Andora-Švicarska, Latvija-Mađarska, Farska Ostrva-Portugal; grupa H: Bosna i Hercegovina-Kipar, Estonija-Grčka i Gibraltar-Belgija. Sve utakmice igraju se od 20,45 sati.

Izvor:Hayat.ba

Komentari

Noviji Stariji