NAKON ŠTO SU MU ZAPRIJETILI ZATVOROM: Da li Milorad Dodik izručuje Srbe?!

„Htjeli smo poručiti da odgovornost nije na Miloradu Dodiku, kako to neko želi da predstavi, niti je on personalno kriv za nešto. On nema veze sa tim. No, ako neko na taj način želi dijeliti krivicu, svi smo mi, na neki način, “krivi”. Ali, onda je krivo i 677.000 glasača koji su izašli i dali glas za referendum. U konačnici se postavlja pitanje da li bi, prema takvoj logici, i njih neko trebalo da pozove i sasluša“, ovo je u intervju za Vijesti.ba juče izjavio predsjednik kluba SNSD­ovih poslanika u NSRS Radovan Višković.

Uhapsite narod, ne mene, poručuje to indirektno Milorad Dodik preko svojih poslanika. Veliki „zaštitnik srpskih nacionalnih interesa“, veliki Baja, smogao je toliko snage u strahu od krivičnog procesuiranja da “izruči” vlastiti narod krivičnom gonjenju. Pitamo se, gdje li je i kuda odlepršalo Dodikovo veliko srpstvo i junaštvo da bi se ovako krio iza leđa onog naroda na čija plaća želi da prebaci sav teret odgovorosti za svoje postupke. Kakva je to logika političke odgovornosti kada sopstveni narod pozovete u jedan politički avanturizam bez bilo kakve međunarodne i regionalne podrške, a onda negirate političku odgovornost i prebacate je na leđa običnog puka.

Zar je izmanipilisani penzioner koji prima najnižu penziju u Evropi, student koji ima najgore uslove obrazovanja u regiji, zar su demobilisani borci koji dolaze u iskušenje samospaljivanja pred insititucijama Republike Srpske, zar su svi oni podjednako odgovorni pred istražnim organima kao Milorad Dodik i grupa njenu najodanijih ljudi koji se izdaju za zaštitnike srpskih nacionalnih interesa.

Kada su se djelila radna mjesta Milorad Dodik i kompanija nisu jednako djelili svim građanima Republike Srpske, a kada treba da se podijeli odgovornost za političku katastrofu, onda ta odgovornost neizostavno treba da se podijeli sa građanima. Možda će građani Republike Srpske, glasajući na izborima 2.oktobra ove godine i zaista sa Dodikom podijeliti tu vrstu odgovornosti. Ne bi to bilo prvi put da oni koji se izdaju za njihove zaštitnike rade suprotno od interesa toga naroda. Ali ko zna, možda je Milorad Dodik veći i od srpstva. Ostaje da se vidi!


(bhmagazin.org)

Komentari

Noviji Stariji