PLENKOVIĆ I ZVANIČNO PREDSTAVIO NOVE MINISTRE HDZ-A: STRUČAN I KVALITETAN TIM


Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća, mandatar za sastav nove Vlade Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio je konačan popis imena ministara ove stranke u budućoj vladi.

Oni su Tomo Medved (Ministarstvo branitelja), Lovro Kuščević (Ministarstvo graditeljstva), Zdravko Marić (financije), Tomislav Tolušić (poljoprivreda), Gabrijela Žalac (regionalni razvoj i europski fondovi), Nada Murganić (demografija, obitelj, mladi i socijalna politika), Martina Dalić (gospodarstvo), Tomislav Ćorić (rad i mirovinski sustav), Nina Obuljen (kultura), Davor Ivo Stier (vanjski poslovi), Damir Krstičević (obrana), Gari Capelli (turizam), Oleg Butković (promet), Milan Kujundžić (zdravstvo) i Pavo Barišić (obrazovanje).

Ranije su utvrđeni ministri iz MOST-a Vlaho Orepić (MUP), Ante Šprlje (pravosuđe), Slaven Dobrović (okoliš, energetika i vodno gospodarstvo) i Ivan Kovačić (uprava).

- Kolegicama i kolegama sam predstavio kandidate za ministre i ministrice. Vidite da se radi o stručnom i kvalitetnom timu, a danas smo održali i prvi radni sastanak. Namjera mi je da sutra u Saboru predstavim program, očekujem da ćemo dobiti povjerenje. Naš izbornb program je dodatno oplemenjen zahtjevima Mosta, a tu su još i manjine. Novi ministri su iskusni, bili su aktivni, svi su u srednjim 40-im godinama koji su u naponu snage i još nekoliko mlađih. Kvalitetan spoj, 13 članova su izabrani u Saboru, 7 ih nije izabrano, ali su jako kopetentni - rekao je Plenković.

- Imamo četiri žene u Vladi, s time sam osobito zadovoljan.

- Nikakav pritisak nisam doživio, Nina Obuljen je jako kopetentna za tu ulogu. Znam je 20 godina, očekujem da njena prva zadaća bude temeljna analiza poslovanja HAVC-a i ako se pokužu nepravilnosti da tu reagira. Ne očekujem potrese oko njenog imenovanja, Hasanbegović je i dalje član stranke, a on nije ni jedini ministar koji se našao u ovoj specifičnoj situaciji.
 
Izvor: hayat.ba

Komentari

Noviji Stariji